Du kan trygt donere hos os. Se vores COVID-19 forholdsregler: Læs mere

Hvilken type sæddonor skal du være?

Åben eller anonym sæddonor?

Når du bliver sæddonor skal du vælge om du vil være åben eller anonym sæddonor.

Det er vigtigt, at du overvejer denne beslutning, for når du først er optaget som sæddonor, kan du ikke ændre din status. Dvs. at du fx ikke kan skifte fra anonym til åben donor.

Hvad er forskellen?

Anonym sæddonor

Som anonym vil du blive det, vi kalder en ”Non-contact" donor. Dette betyder, at vi ikke videregiver dine oplysninger, og det vil ikke være muligt for børn eller forældre at komme i kontakt med dig.

Åben sæddonor

Som åben donor accepterer du, at vi kan videregive dine oplysninger til børnene, når de er fyldt 18 år. Børnene vil herefter have muligheden for at komme i kontakt med dig. Barnets forældre får ikke mulighed for at kontakte dig.

Bliv sæddonor

Ansøg nu

Indtast dit fødselsår

Hvor vil du gerne donere?

Vælg dato for din første aftale

Det er vigtigt, at du ikke har udløsning 48 timer inden du afgiver en sædprøve

Vælg et tidsrum

Desværre kan du ikke ansøge om at blive sæddonor

Kontaktinformation

*

*

*

*

*

At være åben donor

Hvad går kontakten egentlig ud på?

Det er kun barnet, der kan anmode om kontakt, og det kan først ske, når han eller hun er myndig.

Typisk vil det voksne barn bare hilse på dig, høre lidt om, hvem du er, eller fortælle lidt om sig selv. Kontakten kan fx være et en telefonsamtale, en e-mail eller et personligt møde. Det kommer an på, hvad du og barnet er tilpas med.

Fælles for Åben og Non-contact

Ingen faderlige eller juridiske forpligtelser

Ligegyldig hvad du vælger, indebærer det at være donor ingen faderlige eller juridiske forpligtigelser overfor børnene. På samme måde har hverken barn eller barnets forældre rettigheder overfor dig som donor.

Det er heller ikke muligt eller tilladt for dig som donor at modtage oplysninger om børn, som du er ophav til – eller om børnenes forældre.

Både åbne og Non-contact donorer har samme mængde information tilgængelig i den profil, der er på hjemmesiden. Dvs. fysisk beskrivelse, personbeskrivelse, babybillede, sundhedsinformation og familiehistorik

Hvorfor er der forskel?

Nogle forældre foretrækker sæd fra åbne donorer, fordi det giver barnet mulighed for at lære mere om deres donor, hvis de skulle ønske dette. Andre foretrækker at træffe det valg for barnet ved at vælge en ikke-kontaktbar donor.