Word spermadonor

Als spermadonor kan jij het verschil maken voor koppels over de hele wereld

Een cruciaal verschil

Je kunt vrouwen en koppels wereldwijd helpen een kind te krijgen. Voor hen is jouw hulp onmisbaar.

Vergoeding

Als je eenmaal gekwalificeerd bent als donor, ontvang je een vergoeding van €40 voor elke goedgekeurde donatie. 

Gezondheidscheck

Je krijgt een grondige gezondheidscheck, genetische analyse en regelmatige soa-testen - gratis!

Word spermadonor

Meld je nu aan

Vul je geboortejaar in

Waar wil je doneren?

Kies een datum voor je afspraak

Het is belangrijk dat je 48 uur vóór het inleveren van een spermamonster geen zaadlozing hebt gehad.

Selecteer een tijdslot

Helaas kun je je niet aanmelden om spermadonor te worden

Persoons- en contactgegevens

*

*

*

*

*

Word spermadonor

Hoe werkt het

1Aanmelding

Vul eerst ons online aanmeldingsformulier in. Kies een datum en tijd voor je eerste bezoek. Jouw spermamonster wordt geanalyseerd en als dit goedgekeurd wordt, nodigen we je uit voor de volgende stappen.

2Gesprek

Je ontmoet je donorcoördinator om je familiegeschiedenis te bespreken en om ernstige erfelijke aandoeningen uit te sluiten. Tijdens dit gesprek krijg je ook meer informatie over wat het betekent om spermadonor te zijn.

3Gezondheidscheck

Je krijgt een gezondheidscheck en een lichamelijk onderzoek bij één van onze artsen. Hierna zal een bloed en urinemonster worden afgenomen. De resultaten worden geanalyseerd en gekeurd door onze geneticus.

 

4Voorlichting en profiel

De laatste stap is een voorlichtingsgesprek met onze donorcoördinator. We maken je profiel compleet en nemen onder meer een audio-interview op. Na succesvolle afronding van deze fase ben je officieel goedgekeurd als gekwalificeerde donor.

Als een donor maak je een enorm verschil

Jake en Karin zijn op een reis om hun familie uit te breiden. Zij willen graag een boodschap delen met spermadonoren die het mogelijk maken voor families, zoals zij, om kinderen te krijgen.  

Andere donoren

Wat onze donoren zeggen

Ik heb altijd geweten dat ik ooit vader wilde worden. Plotseling kreeg ik twijfels: "Wat als ik onvruchtbaar ben?" Ik heb veel nagedacht over wat ik zou doen als mijn spermacellenaantal te laag zou zijn. Zou ik dan adoptie overwegen? Absoluut. Ik heb er geen probleem mee dat mijn kind mijn genen niet heeft. Maar als ik de keuze had, zou ik liever willen dat mijn kind een beetje op mij lijkt.

Ik ben ervan overtuigd dat je omgeving en opvoeding voor een groot deel bepalen hoe een kind zal zijn. Daarom is het voor mij belangrijk dat ouders, die uit liefde een baby wensen, die kans ook krijgen. Als spermadonor kan ik de grootste wens van deze mensen vervullen. Voor mij is liefde het allerbelangrijkste in de opvoeding van een kind!

// Martin

Na een gesprek met een vriend, die spermadonor is, besloot ik om me aan te melden. De gedachte dat ik anderen zou helpen, sprak mij heel erg aan. Ik deed de eerste testen en werd goedgekeurd als donor.

Ik vind het heel erg mooi om leven te kunnen geven en anderen gelukkig te maken.

Ik ben nu bijna drie jaar spermadonor. De gedachte dat ik anderen help, is de reden waarom ik dit blijf doen. Ik ben me ervan bewust dat een donorkind op een dag contact met mij kan opnemen. Ik kijk ernaar uit om met hem of haar te praten en de antwoorden te geven waar hij of zij naar op zoek is.

// Nicolai

Toen ik tot het spermadonorprogramma werd toegelaten, waren er veel dingen om over na te denken. Ik kreeg de kans om anderen te helpen, mijn stempel op de samenleving te drukken en tegelijk een eerlijke vergoeding te ontvangen. Een ander belangrijk aspect voor mij was de steun van mijn familie. Ik wilde dat zij wisten dat ik een spermadonor ben en gelukkig vinden ze dat prima.

Ik heb persoonlijk ondervonden wat het met iemand doet wanneer je geen kinderen kunt krijgen, terwijl je dit wel wenst. Als ik in zo'n moeilijke situatie kan helpen, dan doe ik dat heel graag. Zelf vind ik het een prettig idee om mijn genen door te geven en te weten dat, ook al krijg ik zelf nooit kinderen, een deel van mij voortleeft. De vergoeding is een heel mooi extraatje. Ik beschouw het niet als betaling, het is slechts compensatie.

// Christian

Mijn vrouw en ik ondervonden veel problemen om zwanger te raken. Mijn vrouw heeft een vruchtbaarheidsonderzoek ondergaan en ik heb een analyse van het aantal spermacellen laten doen. We hebben de opties besproken op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen. Als ik te weinig spermacellen zou hebben, dan zouden we waarschijnlijk voor een spermadonor kiezen.

Het bleek dat ik niet te weinig spermacellen had. Maar door het gesprek met mijn vrouw besloot ik dat ik mijn steentje wilde bijdragen om anderen in een vergelijkbare situatie te helpen. Dat was zeker geen moeilijke beslissing, ik heb me meteen aangemeld.
Voor mij geldt: als je zelf hulp wilt, dan moet je ook anderen helpen. Ik ben erg blij en trots dat ik mensen kan helpen om hun droom te verwezenlijken.

// Simon

Word spermadonor

Meld je nu aan

Vul je geboortejaar in

Waar wil je doneren?

Kies een datum voor je afspraak

Het is belangrijk dat je 48 uur vóór het inleveren van een spermamonster geen zaadlozing hebt gehad.

Selecteer een tijdslot

Helaas kun je je niet aanmelden om spermadonor te worden

Persoons- en contactgegevens

*

*

*

*

*

Heb je onze virtual reality headsets al geprobeerd?

Wij willen dat jij een goede ervaring hebt – jij bent daarom welkom om onze VR headsets te gebruiken in de donor kamer, er is een uitgebreide variatie van films beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je de antwoorden op veelgestelde vragen - onze FAQ's. Als je nog andere vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar +31 20 262 20 28 of om een e-mail te sturen naar ams@donor.europeanspermbank.com

Volgens de Nederlandse wetgeving mag je sperma niet anoniem doneren. Alleen kinderen die met behulp van jouw sperma zijn verwekt, mogen contact met je opnemen wanneer zij 16 jaar oud zijn. Jouw identiteit is ook bij de European Sperm Bank bekend.

Je kunt doneren in onze vestiging in Amsterdam, gelegen aan de Leidsestraat 32B.

We verwachten van je dat je minstens vier keer per maand doneert.

Als gekwalificeerde donor krijg je €40 voor elke goedgekeurde donatie: €30 meteen en €10 nadat de donatie is gescreend op SOA's en is goedgekeurd. Lees meer over spermadonor zijn.

Veelgestelde vragen