Waarom sperma doneren?

Maak het verschil voor vrouwen en koppels wereldwijd en ontvang hiervoor compensatie

Als spermadonor help je vrouwen en koppels wereldwijd om hun droom om kinderen te krijgen uit te laten komen. Je ontvangt een vergoeding van €40 voor elke goedgekeurde donatie. Het is eenvoudig om spermadonor te worden, meld je aan en volg de aanmeldingsprocedure.

Bij de Europese Sperma Bank richten we ons op kwaliteit. Wij leven de ethische en technische normen, zowel nationaal als internationaal, volledig na in alle aspecten van ons proces.

Een cruciaal verschil

Je kunt vrouwen en koppels wereldwijd helpen een kind te krijgen. Voor hen is jouw hulp onmisbaar.

Vergoeding

Als je eenmaal gekwalificeerd bent als donor, ontvang je een vergoeding van €40 voor elke goedgekeurde donatie. 

Gezondheidscheck

Je krijgt een grondige gezondheidscheck, genetische analyse en regelmatige soa-testen - gratis!

Meld je nu aan

Word spermadonor

Meld je nu aan

Vul je geboortejaar in

Waar wil je doneren?

Kies een datum voor je afspraak

Het is belangrijk dat je 48 uur vóór het inleveren van een spermamonster geen zaadlozing hebt gehad.

Selecteer een tijdslot

Helaas kun je je niet aanmelden om spermadonor te worden

Persoons- en contactgegevens

*

*

*

*

*

Andere donoren

Wat onze donoren zeggen

Ik heb altijd geweten dat ik ooit vader wilde worden. Plotseling kreeg ik twijfels: "Wat als ik onvruchtbaar ben?" Ik heb veel nagedacht over wat ik zou doen als mijn spermacellenaantal te laag zou zijn. Zou ik dan adoptie overwegen? Absoluut. Ik heb er geen probleem mee dat mijn kind mijn genen niet heeft. Maar als ik de keuze had, zou ik liever willen dat mijn kind een beetje op mij lijkt.

Ik ben ervan overtuigd dat je omgeving en opvoeding voor een groot deel bepalen hoe een kind zal zijn. Daarom is het voor mij belangrijk dat ouders, die uit liefde een baby wensen, die kans ook krijgen. Als spermadonor kan ik de grootste wens van deze mensen vervullen. Voor mij is liefde het allerbelangrijkste in de opvoeding van een kind!

// Martin

Na een gesprek met een vriend, die spermadonor is, besloot ik om me aan te melden. De gedachte dat ik anderen zou helpen, sprak mij heel erg aan. Ik deed de eerste testen en werd goedgekeurd als donor.

Ik vind het heel erg mooi om leven te kunnen geven en anderen gelukkig te maken.

Ik ben nu bijna drie jaar spermadonor. De gedachte dat ik anderen help, is de reden waarom ik dit blijf doen. Ik ben me ervan bewust dat een donorkind op een dag contact met mij kan opnemen. Ik kijk ernaar uit om met hem of haar te praten en de antwoorden te geven waar hij of zij naar op zoek is.

// Nicolai

Toen ik tot het spermadonorprogramma werd toegelaten, waren er veel dingen om over na te denken. Ik kreeg de kans om anderen te helpen, mijn stempel op de samenleving te drukken en tegelijk een eerlijke vergoeding te ontvangen. Een ander belangrijk aspect voor mij was de steun van mijn familie. Ik wilde dat zij wisten dat ik een spermadonor ben en gelukkig vinden ze dat prima.

Ik heb persoonlijk ondervonden wat het met iemand doet wanneer je geen kinderen kunt krijgen, terwijl je dit wel wenst. Als ik in zo'n moeilijke situatie kan helpen, dan doe ik dat heel graag. Zelf vind ik het een prettig idee om mijn genen door te geven en te weten dat, ook al krijg ik zelf nooit kinderen, een deel van mij voortleeft. De vergoeding is een heel mooi extraatje. Ik beschouw het niet als betaling, het is slechts compensatie.

// Christian

Mijn vrouw en ik ondervonden veel problemen om zwanger te raken. Mijn vrouw heeft een vruchtbaarheidsonderzoek ondergaan en ik heb een analyse van het aantal spermacellen laten doen. We hebben de opties besproken op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen. Als ik te weinig spermacellen zou hebben, dan zouden we waarschijnlijk voor een spermadonor kiezen.

Het bleek dat ik niet te weinig spermacellen had. Maar door het gesprek met mijn vrouw besloot ik dat ik mijn steentje wilde bijdragen om anderen in een vergelijkbare situatie te helpen. Dat was zeker geen moeilijke beslissing, ik heb me meteen aangemeld.
Voor mij geldt: als je zelf hulp wilt, dan moet je ook anderen helpen. Ik ben erg blij en trots dat ik mensen kan helpen om hun droom te verwezenlijken.

// Simon

Vergoeding

Je ontvangt een vergoeding voor je tijd

Na een succesvol aanmeldingsproces, kun je beginnen met doneren. Bij de European Sperm Bank ontvang je voor elke goedgekeurde donatie een vergoeding van €40 om eventuele onkosten te dekken.

Na elke donatie ontvang je direct €30. Als de kwaliteit van je sperma en de screeningtests worden goedgekeurd, krijg je €10 extra voor elke donatie die je in elke periode van drie maanden doet. Er moet minimaal 48 uur tussen de zaadlozingen zitten.

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je de antwoorden op veelgestelde vragen - onze FAQ's. Als je nog andere vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar +31 20 262 20 28 of om een e-mail te sturen naar ams@donor.europeanspermbank.com

Volgens de Nederlandse wetgeving mag je sperma niet anoniem doneren. Alleen kinderen die met behulp van jouw sperma zijn verwekt, mogen contact met je opnemen wanneer zij 16 jaar oud zijn. Jouw identiteit is ook bij de European Sperm Bank bekend.

Je kunt doneren in onze vestiging in Amsterdam, gelegen aan de Leidsestraat 32B.

We verwachten van je dat je minstens vier keer per maand doneert.

Als gekwalificeerde donor krijg je €40 voor elke goedgekeurde donatie: €30 meteen en €10 nadat de donatie is gescreend op SOA's en is goedgekeurd. Lees meer over spermadonor zijn.

Veelgestelde vragen