Flest donationssteder og bedste åbningstider! Kontakt og lokationer

Hvorfor blive sæddonor?

Gør en forskel for kvinder og par

Som sæddonor hjælper du kvinder og par i hele verden til at opfylde deres højeste ønske om at få børn. For at blive sæddonor starter du blot med at udfylde ansøgningsformen.

Hos European Sperm Bank fokuserer vi på kvalitet. Vi lever fuldt op til etiske og tekniske standarder, både nationale og internationale, i alle aspekter af vores proces.

Som sæddonor kan du få op til 6.000 kr. om måneden.

Samtidig gør du en kæmpe forskel for barnløse. Når du er godkendt som sæddonor hos European Sperm Bank, får du op til 500 kroner i betaling for hver godkendt donation (inkl. kompensation for lægetjek, blodprøver, fitnessmedlemskab, bonus).

Vores afdelinger er centralt og diskret placeret i København, Aarhus og Lyngby, så det er nemt at donere regelmæssigt.

Vi støtter en aktiv livstil

En aktiv og sund livsstil er en vigtig faktor for en god sædkvalitet. Derfor tilbyder vi alle vores donorer et gratis PureGym abonnement.

En afgørende forskel

Du hjælper ufrivilligt barnløse med at opnå deres største drøm.

Kompensation

Du får op til 500 kr. for hver godkendt donation (inkl. kompensation for blodprøver, lægetjek mm) og dermed op til 6000 kr. om måneden.

Helbredstjek

Som donor får du et gratis helbredstjek, en genetisk analyse og et regelmæssig tjek for seksuelt overførte sygdomme.

Gratis fitness

Som donor får du et gratis medlemskab hos PureGym, hvis du donorer regelmæssigt

Gratis Fitness

PureGym Medlemskab

En aktiv livsstil kan påvirke sædkvaliteten positivt. Derfor tilbyder vi donorer, der donorer regelmæssigt, et medlemskab hos Puregym. Medlemskabet er et "Plus medlemskab". Hvis du allerede er medlem hos PureGym, så bliver dit medlemskab bare overført til vores ordning.

Vi dækker dit medlemskab så længe du er aktiv donor og fortsætter med at donere mindst 4 gange om måneden.

Læs mere om ”Plus medlemskab” på PureGym

Kompensation

Du bliver kompenseret for din tid

Som sæddonor kan du få op til 6.000 kr. hver måned - inkl. bonus og fitnessmedlemskab. Samtidig gør du en kæmpe forskel for barnløse. Du får op til 500 kr. for hver godkendt donation (inkl. kompensation for blodprøver, lægetjek mm).

Din kompensation

Der skal være mindst 48 timer mellem dine udløsninger, så du kan donere op til tre gange om ugen.

Vi forventer, at du donerer mindst en gang om ugen. Donerer du regelmæssigt med flere donationer om ugen, har du desuden mulighed for at få ekstra kompensation hver tredje måned.

Betalingen, du modtager for hver donation, kan ikke betragtes som løn, da lovgivningen ikke tillader sæddonorer at tjene penge på at donere sæd. Der er derfor tale om en kompensation for din ulejlighed og eventuelle transport.

Ansøg nu

Bliv sæddonor

Ansøg nu

Indtast dit fødselsår

Hvor vil du gerne donere?

Vælg dato for din aftale

Det er vigtigt, at du ikke har udløsning 48 timer inden du afgiver en sædprøve

Vælg et tidsrum

Desværre kan du ikke ansøge om at blive sæddonor

Kontaktinformation

*

*

*

*

*

Andre donorer

Det siger vores donorer

Jeg har altid vidst, at jeg ville være far en dag og pludselig opstod tanken ”hvad nu, hvis jeg ikke kan blive far?”. Jeg gjorde mig en masse tanker omkring, hvad jeg ville gøre, hvis min sædkvalitet ikke var god nok. Kunne jeg forene mig med tanken om at skulle adoptere? Nej. Det skræmte mig sådan set ikke, hvis jeg ikke var biologisk forbundet med mit barn, men jeg ville uden tvivl foretrække, at mit barn bare lignede mig en smule.

Jeg har altid tænkt, at det i højere grad er miljø end natur, der bestemmer ens barns opvækst. Derfor var det vigtigt for mig, at de forældre der virkelig ønsker et barn af kærlighed, har muligheden for det. Ved at være donor, har jeg en mulighed for at opfylde disse forældres største ønske. Dét, mener jeg, er den vigtigste forudsætning for en kærlig opvækst; at barnet er ønsket!

// Martin

Jeg sendte en ansøgning til sædbanken efter at have talt med en kammerat, som selv var donor. Jeg syntes tanken om at hjælpe andre var meget sigende; jeg fik testet min sædkvalitet og blev optaget i donorprogrammet.

Følelsen af at give noget, som kan skabe liv og gøre andre mennesker lykkelige, er et privilegium for mig.

Jeg har været sæddonor i snart tre år, og tanken om at hjælpe andre er faktisk grunden til, jeg bliver ved. Jeg er afklaret med, at jeg måske en dag bliver kontaktet af ”mine donorbørn”, og jeg vil gerne tale med dem, hvis de har behov for svar eller blot stille spørgsmål.

// Nicolai

Da jeg blev godkendt som sæddonor, skulle der gøres mange overvejelser. Jeg fik muligheden for at hjælpe andre mennesker, sætte mit eget præg på samfundet og samtidig tjene en tiltrængt skilling. Noget, der også var vigtigt for mig i mine overvejelser, var at min familie støttede mig. Det kunne blive et ømt projekt at forklare 20 år hen i fremtiden uden mine forældres accept, så det ville jeg gerne have på plads.

For mig faldt det helt naturligt at ønske de andre ting; jeg har på nært hold oplevet, hvad det kan gøre ved en person ikke at kunne få børn, og hvis jeg kunne hjælpe i sådan en svær situation, ville jeg gerne gøre det. En anden ting er at sætte sit eget præg på verden, skabe en slags historie for ens gener. Selvom jeg måske ikke selv får børn, så ved jeg, at noget af mig lever videre. Den økonomiske del af det at være sæddonor er, for mig, blot en dejlig bonus. Jeg ser det ikke som ”løn”, men blot en simpel kompensation.

// Christian

Min kone og jeg stod selv i en meget svær situation, da vi skulle have børn, og det bare ikke ville lykkes. Min kone fik tjekket sin fertilitet, og jeg fik tjekket sædkvaliteten. Da det viste sig, at det ikke var mig, der havde problemet, havde vi en snak om de forskellige metoder, der findes inden for fertilitetsområdet.

Vi snakkede også om, at det kunne være nødvendigt med en sæddonor, hvis det havde været min sæd, der ikke var god nok. Dermed opstod mit ønske om at hjælpe andre. Det var ikke en svær beslutning, da jeg sendte ansøgningen til sædbanken.

I min optik…ønsker man hjælp, må man også hjælpe andre! Jeg er i hvert fald, den dag i dag, stadig glad og stolt over at kunne hjælpe andre med at få deres drøm til at gå i opfyldelse.

// Simon

Sæddepot

Gratis sæddepot – Tænk på din fremtid

Når du stopper som aktiv donor og har doneret regelmæssigt jf. kontrakten i min. 1 år, tilbyder vi et gratis sæddepot i 5 år (listepris DKK 10.100). En sædprøve fryses og gemmes til dit eget evt. senere brug. På den måde sikrer du dig mod f.eks. nedsat sædkvalitet eller tab af fertilitet.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder får du svar på de spørgsmål, vi ofte får – vores FAQ. Hvis du har andre spørgsmål, kontakt os endelig enten på telefon +45 8877 1757 eller skriv på donor@europeanspermbank.com.

Ifølge Vævsloven skal donor være anonym overfor dem, der modtager hans sæd. Du kan vælge at være No ID release donor. Læs mere her

Vi er den sædbank i Danmark med flest afdelinger i Storkøbenhavn. Du kan donere i en af vores afdelinger i København K, Nørrebro, Islands Brygge, Lyngby, Aarhus eller Aalborg. Se vores adresser her.

Vi forventer, at du donerer mindst 4 gange pr. måned.

Når du er godkendt som donor, modtager du 300 kr. per godkendt donation. De første 200 kr. per donation bliver overført til din bankkonto én gang om ugen. De resterende 100 kr. udbetales ca. hver tredje måned, hvis dine rutinemæssige blod- og urinprøver viser, at du ikke har nogen kønssygdomme.

Herudover kompenseres du for blodprøverne. Rammerne for kompensationen er reguleret og fastsat ved lov.

Vi vil gerne belønne de donorer, der besøger os ofte. Derfor har du mulighed for at få en ekstra kompensation, hvis du gennem et helt år ikke har haft nogle kønssygdomme og samtidigt har doneret hyppigt. I alt kan du få op til 6000 kr. i kompensation om må­neden i gennemsnittet, afhængigt af hvor ofte du donerer. Det er inklusiv et gratis medlemskab af PureGym til en værdi af 300 kr. om måneden.

Vis alle spørgsmål