COVID-19 - Je kunt nog steeds veilig doneren

Bij de European Sperm Bank nemen we COVID-19 serieus. Wij volgen de richtlijnen van de autoriteiten. Tegelijkertijd zorgt ons personeel voor de best mogelijke hygiëne tijdens een bezoek aan een van onze locaties.

Conform de officiële richtlijnen inzake donaties van stoffen van menselijke oorsprong hebben wij aanvullende quarantainevoorschriften ingevoerd.

Donoren mogen niet doneren:

  • Als je koorts hebt of hoest
  • Binnen minder dan 14 dagen na de terugkeer van de donor in Nederland
  • Binnen minder dan 14 dagen na het laatste contact met een persoon die besmet was met het coronovirus
  • Binnen minder dan 14 dagen na herstel van een coronavirusinfectie of mogelijke coronavirusinfectie

 

Blijf via deze pagina op de hoogte van de quarantaineregels en de risicogebieden.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Een cruciaal verschil

Je kunt vrouwen en koppels wereldwijd helpen een kind te krijgen. Voor hen is jouw hulp onmisbaar.

Vergoeding

Als je eenmaal gekwalificeerd bent als donor, ontvang je een vergoeding van €40 voor elke goedgekeurde donatie. 

Gezondheidscheck

Je krijgt een grondige gezondheidscheck, genetische analyse en regelmatige soa-testen - gratis!

Word spermadonor

Meld je nu aan

Vul je geboortejaar in

Waar wil je doneren?

Kies een datum voor je afspraak

Het is belangrijk dat je 48 uur vóór het inleveren van een spermamonster geen zaadlozing hebt gehad.

Selecteer een tijdslot

Helaas kun je je niet aanmelden om spermadonor te worden

Persoons- en contactgegevens

*

*

*

*

*

Andere donoren

Wat onze donoren zeggen

Ik heb altijd geweten dat ik ooit vader wilde worden. Plotseling kreeg ik twijfels: "Wat als ik onvruchtbaar ben?" Ik heb veel nagedacht over wat ik zou doen als mijn spermacellenaantal te laag zou zijn. Zou ik dan adoptie overwegen? Absoluut. Ik heb er geen probleem mee dat mijn kind mijn genen niet heeft. Maar als ik de keuze had, zou ik liever willen dat mijn kind een beetje op mij lijkt.

Ik ben ervan overtuigd dat je omgeving en opvoeding voor een groot deel bepalen hoe een kind zal zijn. Daarom is het voor mij belangrijk dat ouders, die uit liefde een baby wensen, die kans ook krijgen. Als spermadonor kan ik de grootste wens van deze mensen vervullen. Voor mij is liefde het allerbelangrijkste in de opvoeding van een kind!

// Martin

Na een gesprek met een vriend, die spermadonor is, besloot ik om me aan te melden. De gedachte dat ik anderen zou helpen, sprak mij heel erg aan. Ik deed de eerste testen en werd goedgekeurd als donor.

Ik vind het heel erg mooi om leven te kunnen geven en anderen gelukkig te maken.

Ik ben nu bijna drie jaar spermadonor. De gedachte dat ik anderen help, is de reden waarom ik dit blijf doen. Ik ben me ervan bewust dat een donorkind op een dag contact met mij kan opnemen. Ik kijk ernaar uit om met hem of haar te praten en de antwoorden te geven waar hij of zij naar op zoek is.

// Nicolai

Toen ik tot het spermadonorprogramma werd toegelaten, waren er veel dingen om over na te denken. Ik kreeg de kans om anderen te helpen, mijn stempel op de samenleving te drukken en tegelijk een eerlijke vergoeding te ontvangen. Een ander belangrijk aspect voor mij was de steun van mijn familie. Ik wilde dat zij wisten dat ik een spermadonor ben en gelukkig vinden ze dat prima.

Ik heb persoonlijk ondervonden wat het met iemand doet wanneer je geen kinderen kunt krijgen, terwijl je dit wel wenst. Als ik in zo'n moeilijke situatie kan helpen, dan doe ik dat heel graag. Zelf vind ik het een prettig idee om mijn genen door te geven en te weten dat, ook al krijg ik zelf nooit kinderen, een deel van mij voortleeft. De vergoeding is een heel mooi extraatje. Ik beschouw het niet als betaling, het is slechts compensatie.

// Christian

Mijn vrouw en ik ondervonden veel problemen om zwanger te raken. Mijn vrouw heeft een vruchtbaarheidsonderzoek ondergaan en ik heb een analyse van het aantal spermacellen laten doen. We hebben de opties besproken op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen. Als ik te weinig spermacellen zou hebben, dan zouden we waarschijnlijk voor een spermadonor kiezen.

Het bleek dat ik niet te weinig spermacellen had. Maar door het gesprek met mijn vrouw besloot ik dat ik mijn steentje wilde bijdragen om anderen in een vergelijkbare situatie te helpen. Dat was zeker geen moeilijke beslissing, ik heb me meteen aangemeld.
Voor mij geldt: als je zelf hulp wilt, dan moet je ook anderen helpen. Ik ben erg blij en trots dat ik mensen kan helpen om hun droom te verwezenlijken.

// Simon