
Donorkind op zoek naar halfbroers en -zussen: "Ik was nieuwsgierig naar de mensen met wie ik genen deel."
De 22-jarige Rikke Jespersen heeft acht donorhalfbroers en -zussen, die allemaal zijn geboren met de hulp van dezelfde spermadonor. Hier vertelt ze over haar redenen om op zoek te gaan naar haar broers en zussen, en de gedachten die ze daarbij had.

Drie podcasts die jouw een betere ouder maken voor je donorkind
Als ouders helpen wij onze kinderen om te gaan met vele aspecten van het leven – van hoe je je veters strikt tot het over heen komen van een gebroken hart. Als u de ouder bent van een donorkind – of donorverwekking overweegt – zult u waarschijnlijk ook uw kind helpen begrijpen wat zijn of haar achtergrond als donorkind is. Wij hebben de beste podcasts over dit onderwerp gevonden, zodat u alle kennis in huis hebt.

Moeite met zwanger worden? Zo ga je om met stress, jaloezie, verdriet en angst tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling
Bij het Fertility Care Institute ervaren consulenten vaak dat vrouwen en mannen verbaasd zijn over hoe mentaal belastend het is om een vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan. Het goede nieuws? Deze reacties zijn geheel normaal. Psychotherapeut en vruchtbaarheidsconsulent Mille Duzenius adviseert mannen en vrouwen om te denken aan zelfzorg en om realistisch te blijven.

Donorkind: “Ik hoef geen relatie met mijn spermadonor”
Er was geen drama toen de puzzelstukjes voor Dina Winther Hansen op hun plek vielen en ze begreep dat ze een donorkind was. Zoals ze zegt: “Er is zoveel dat veel belangrijker is. Een donorkind zijn is niet iets dat me elke dag in beslag neemt en het definieert mijn leven niet.”

Trotse spermadonor: het belangrijkste voor mij is anderen helpen
Slechts ongeveer zeven procent van de mannen die een aanvraag indienen om spermadonor te worden, wordt goedgekeurd om aan het donorprogramma deel te nemen. De 22-jarige Peter is een van hen. Hier deelt hij zijn gedachten over het doneren van sperma, inclusief hoe zijn familie reageerde, zijn redenen om een open donor te worden en wat er gebeurt als hij later van gedachten verandert.

Uw kind vertellen dat het door een donor is verwekt: de volledige gids voor ouders
Vraagt u zich af wanneer en hoe u uw kind moet vertellen dat het door een donor verwerkt is? In deze blogpost geven we advies over hoe u uw kind over de donorconceptie kunt vertellen, inclusief wat u moet zeggen op welk moment.
Populaire berichten

Zo kunt u de wereld vertellen dat u een alleenstaande moeder bent
Misschien weet u al hoe u met uw kind moet praten over dat het door een donor is verwekt, maar hoe praat u er met vreemden en collega’s over? Psychologe Henriette Cranil geeft haar beste advies voor de gesprekken die komen gaan.

Uw kind vertellen dat het door een donor is verwekt: de volledige gids voor ouders
Vraagt u zich af wanneer en hoe u uw kind moet vertellen dat het door een donor verwerkt is? In deze blogpost geven we advies over hoe u uw kind over de donorconceptie kunt vertellen, inclusief wat u moet zeggen op welk moment.

Krijgt u een kind in uw eentje? 7 overlevingstips voor bewust alleenstaande moeders
Als u overweegt om alleenstaand moeder te worden, stelt u uzelf waarschijnlijk vragen als ‘hoe ga ik om met jarenlange onderbroken slaap?’ Of, ‘hoe zit het met mannelijke rolmodellen?’ Hier is onze gids om het leven als alleenstaand moeder zo makkelijk mogelijk te maken.