
Zwanger ondanks PCO-S dankzij kunstmatige inseminatie: "Ik heb nooit de hoop opgegeven om mijn droomkind te krijgen."
Sarah is 27, woont in Berlijn en kreeg jaren geleden de diagnose PCO-S. Desondanks is ze nu gelukkig zeven maanden zwanger – via kunstmatige inseminatie met behulp van een spermadonatie. Hier deelt de single Mom by Choice de ups en downs die ze meemaakte tijdens haar kinderwenstraject.

Donorhalfbroers en -zussen - waar moet u rekening mee houden?
De meeste spermadonoren helpen meerdere gezinnen. Daarom zullen veel donorkinderen waarschijnlijk ergens donorhalfbroers en -zussen hebben. Als ouder van een donorkind vraagt u zich wellicht af wat de beste manier zou zijn samen met uw kind het onderwerp donorhalfbroers en -zussen kunt benaderen

Niet-biologische moeder: "Ik zou zó graag zwanger willen zijn"
Karin en haar vrouw Jake beginnen binnenkort met een vruchtbaarheidsbehandeling. Karin lijdt aan een erfelijke bloedziekte, dus Jake zal hun kindje dragen. Hoe ga je echter om met het toekomstige ouderschap van een lang gewenst kindje als je er altijd van gedroomd hebt om zelf zwanger te zijn?

Het lesbische stel Jo en Viv reisden naar het buitenland voor een vruchtbaarheidsbehandeling
Jo (25) en Viv (29) zijn getrouwd en wonen in Polen, waar LGBTQ+ mensen geen kinderen mogen adopteren en ook geen kinderen mogen krijgen via geassisteerde voortplanting. Daarom ging aan de geboorte van de kleine Ivy een hele reis vooraf, zowel mentaal als geografisch.

It’s a match: hoe een genetische test helpt de juiste donor te vinden
Solomoeder Polly Freytag werd in 2021 moeder dankzij een spermadonor. Vanwege haar familiegeschiedenis wilde de 35-jarige het risico op een erfelijke ziekte voor haar kind zo laag mogelijk houden. Een test van de European Sperm Bank hielp haar daarbij.
Populaire berichten

Uw kind vertellen dat het door een donor is verwekt: de volledige gids voor ouders
Vraagt u zich af wanneer en hoe u uw kind moet vertellen dat het door een donor verwerkt is? In deze blogpost geven we advies over hoe u uw kind over de donorconceptie kunt vertellen, inclusief wat u moet zeggen op welk moment.

Krijgt u een kind in uw eentje? 7 overlevingstips voor bewust alleenstaande moeders
Als u overweegt om alleenstaand moeder te worden, stelt u uzelf waarschijnlijk vragen als ‘hoe ga ik om met jarenlange onderbroken slaap?’ Of, ‘hoe zit het met mannelijke rolmodellen?’ Hier is onze gids om het leven als alleenstaand moeder zo makkelijk mogelijk te maken.

Donorkind: “Ik hoef geen relatie met mijn spermadonor”
Er was geen drama toen de puzzelstukjes voor Dina Winther Hansen op hun plek vielen en ze begreep dat ze een donorkind was. Zoals ze zegt: “Er is zoveel dat veel belangrijker is. Een donorkind zijn is niet iets dat me elke dag in beslag neemt en het definieert mijn leven niet.”

Zo kunt u de wereld vertellen dat u een alleenstaande moeder bent
Misschien weet u al hoe u met uw kind moet praten over dat het door een donor is verwekt, maar hoe praat u er met vreemden en collega’s over? Psychologe Henriette Cranil geeft haar beste advies voor de gesprekken die komen gaan.

Kinderboeken over donorconceptie en moderne gezinnen
Uw kind vertellen dat het door een donor is verwerkt, kan enigszins overweldigend lijken. Waar te beginnen? Wat zijn de juiste woorden? Geen zorgen, er zijn genoeg kinderboeken die u op weg helpen om het allemaal uit te leggen.

Uw kind vertellen dat het door een donor is verwekt: de volledige gids voor ouders
Vraagt u zich af wanneer en hoe u uw kind moet vertellen dat het door een donor verwerkt is? In deze blogpost geven we advies over hoe u uw kind over de donorconceptie kunt vertellen, inclusief wat u moet zeggen op welk moment.